Micellair water

                              ilri.nl

 

Alle geheimen van micellair water

Micellair water heeft een revolutie teweeggebracht in de schoonheidsrituelen voor het gezicht. Dit water dat geschikt is voor zowel het reinigen als het verwijderen van make-up, is in slechts enkele jaren tijd een onmisbaar product geworden in je badkamer.

Wat is micellair water?

Micellair water bestaat uit micellen. Deze onzichtbare microbolletjes zijn oppervlakte-actieve stoffen die in twee componenten zijn verdeeld: een hydrofiele pool die oplost in water en een lipofiele pool die vet aantrekt en niet met water kan worden gemengd. Dankzij deze twee eigenschappen kan micellair water onzuiverheden van de huid, zoals uitwendige resten gemakkelijker vastpakken en uit het milieu verwijderen.

In de meeste gevallen bevat het micellair water geen alcohol, wat het risico op huidirritatie beperkt. Het bewaart ook de zuurmantel van de huid. Bovendien heeft micellair water, in tegenstelling tot leidingwater, het voordeel dat het geen chloor of kalk bevat.

Voor welk huidtype is micellair water het meest geschikt?

Micellair water is een zeer zacht, kalmerend product en heeft daarom het voordeel dat het geschikt is voor alle huidtypen. Sinds de uitvinding zijn er echter versies ontwikkeld die zijn aangepast aan specifieke huidtypen.

Gevoelige huid vereist speciale aandacht omdat het de neiging heeft om te reageren op de geringste externe stress. Voor deze bijzonder gevoelige huidweefsels is micellair water zeer geschikt.

Voor vette en acnegevoelige huid kan micellair water zeer geschikt zijn. Om de reiniging van deze huid met specifieke behoeften te verbeteren, bieden sommige merken micellair water speciaal voor acne met verbeterde reinigende eigenschappen.

 

De voordelen van micellair water: zachte reiniging en verwijdering van make-up

Zachtheid is de topprioriteit voor micellair water. Het kan gebruikt worden voor zowel de dagelijkse gezichtsreiniging als voor het verwijderen van make-up. Door de aanwezigheid van micellen met een grote reinigende werking combineert make-up remover water de voordelen van water en olie. Make-up sporen, evenals onzuiverheden, kunnen gemakkelijk worden verwijderd uit het gezicht.

Welk micellair water moet men kiezen?

Per definitie is micellair water geschikt voor alle huidtypen. Met zijn dubbele werking van het reinigen en verwijderen van make-up, kan het elke dag gebruikt worden als een 2 in 1 product. Met uitzondering van acnegevoelige en gevoelige huidtypes die een specifieke productsamenstelling vereisen, kunnen alle micellaire waters worden gebruikt. Voor consumenten die de voorkeur geven aan producten van biologische oorsprong is er biologisch micellair water, dat gegarandeerd voor meer dan 99% natuurlijk is.

Het kan dus op elk moment van de dag worden gebruikt. In de ochtend is het perfect voor het verwijderen van kleine onzuiverheden die zich ’s nachts op het gezicht hebben genesteld. Het verduidelijkt ook de teint.