Als huizenbezitter ontkom je niet aan de vaste lasten. Je moet voor jouw hypotheek of huur betalen, je moet voor jouw energiekosten betalen en je moet de gemeentelijke heffingen betalen. Gelukkig zijn er wel voldoende mogelijkheden om te besparen op dergelijke kosten. Dát is zeker het geval bij de energiekosten.

In de afgelopen jaren is het aanbod van energiecontract flink uitgebreid. Dit is te danken aan de aanbieders, waaronder Essent, maar ook aan de komst van een nieuw soort stroom. Dit nieuw soort stroom heeft de naam ‘groene stroom’ gekregen. Zoals je je ongetwijfeld al ingebeeld had, is dit stroom die duurzaam opgewekt is. Deze duurzaam opgewekte stroom brengt echt veel voordelen met zich mee.

Het is goed voor de aardbol

Ga je voor groene stroom? Dan ga je voor het behoud van onze aardbol. Doordat groene stroom op een duurzame manier opgewekt is, wordt er een stuk minder schade aan de aardbol aangericht. Je bent hierdoor dus duurzaam bezig; iets wat ook voor zakelijke doeleinden mogelijk erg interessant kan zijn. Door voor groene stroom te kiezen, laat je in ieder geval zien dat je begaan bent met onze aardbol. En met onze toekomstige generaties.

Je hebt steeds meer keuze

Ook is het een voordeel dat je uit steeds meer groene stroom energiecontracten kunt kiezen. Zo is bijvoorbeeld ook Vattenfall met meerdere energiecontracten op de markt gekomen. Juist doordat je zoveel keuze op dit moment hebt, kun je voor jezelf een prima vergelijking gaan maken.

Het is steeds voordeliger

In de afgelopen jaren is groene stroom ook steeds voordeliger aan het worden. Dat was ook wel hard nodig, aangezien je in het verleden méér voor groene stroom betaalde dan voor grijze stroom. Dat is uiteraard erg krom, maar daar komt nu langzaamaan verandering in. Als je nu voor groene stroom kiest, betaal je in veel gevallen al minder dan voor grijze stroom. Ook dat is een belangrijke reden om voor groene stroom te kiezen. Veel huishoudens zijn je in ieder geval al voorgegaan

Met andere woorden: kiezen voor groene stroom is een aanrader. Zéker in deze maatschappij waar alles om duurzaamheid draait.