Sommige mensen zijn fijnproevers, andere niet. Ik heb een vriendin aan wie je doodleuk een biefstuk als een schoenzool kan voorschotelen, en ze zal het nog lekker vinden ook. Tja, over smaak valt niet te twisten. Iets waarbij echter iedereen het verschil merkt, zelfs de niet-fijnzinnige mensen onder ons, is onthard water tegenover regulier water. Zeg maar gerust hard water, eigenlijk. Aquablu kan je precies uitleggen wat het verschil daartussen is.

Zachter water

Want veel mensen zouden het niet weten. Die kijken vreemd op wanneer ze horen dat water ‘hard’ of ‘zacht’ kan zijn – water is toch gewoon water? Bij Aquablu weten ze beter dan dat: je eigen water uit de kraan kan door kalkaanslag en magnesium heel hard worden in structuur. Dat kan je zelfs fysiek zien – iets wat moeilijk anders te omschrijven is dat dat het er, nou ja, hard uitziet. Daarnaast smaakt het ook minder lekker (jawel, harder) en tast het je apparaten aan.

Alleen maar voordelen

Als je je water onthard hebt, heb je hier geen last van: je water zal zachter smaken, je apparaten zullen langer meegaan, en je sanitaire voorzieningen zullen niet na enkele dagen na de grote schoonmaak alweer besmeurd zijn met moeilijk te plaatsen of te achterhalen vlekken. Water ontharders geven dus op heel veel vlakken winst. Onthard water heeft al deze mooie effecten, puur en alleen omdat het middels een apparaatje met kunsthars bolletjes alle kalk en magnesium uit het water haalt. Zo wordt je water gezuiverd en is het als nooit tevoren. Het fijne is dat dit ook voor oudere huizen beschikbaar is, en dus niet alleen voor nieuwbouwwoningen is weggelegd. Er is geen ingewikkeld gehannes met leidingen, je zet simpelweg een waterontharder met bijbehorend computertje bij je rioolafvoer. Uiteraard hoef je dit niet zelf te installeren: bij Aquablu hebben ze gelukkig professionals die dit van begin tot eind voor je regelen.