Betonplex is een enorm veelzijdig plaatmateriaal dat zich perfect leent voor het maken van een deur. Het is stevig, duurzaam en relatief eenvoudig te bewerken. In deze blog beantwoorden we drie belangrijke vragen die je jezelf kunt stellen bij het maken van een deur van betonplex. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Is betonplex stevig genoeg om te dienen als deur?

Betonplex is opgebouwd uit meerdere lagen houtfineer die onder hoge druk en temperatuur worden samengeperst, waardoor het een sterk en stabiel materiaal wordt dat bestand is tegen vocht, slijtage en vervorming. Dit maakt betonplex geschikt voor verschillende toepassingen, zoals betonbekistingen, vloeren en wandbekleding.

Welke dikte heb ik nodig?

De dikte van de Betonplex deurplaat hangt af van een aantal factoren, zoals de gewenste stevigheid, de afmetingen van de deuropening en of er scharnieren of ander beslag in de deur gemonteerd worden. Voor een standaard binnendeur is een dikte van 18 mm voldoende. Ga je voor een deur die extra zwaar belast wordt, dan is een dikte van 21 mm of meer aan te raden. Vergeet ook niet om te controleren of de scharnieren geschikt zijn voor de gekozen dikte.

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de gewenste isolatie en geluidsisolatie van de deur. Voor buitendeuren is weerbestendigheid en duurzaamheid erg belangrijk, vooral in extreme weersomstandigheden.

Hoe maak ik van betonplex een mooie deur?

Betonplex is verkrijgbaar in diverse soorten en afwerkingen, waardoor je de deur perfect kunt afstemmen op je interieur. Betonplex is verkrijgbaar in de soorten Antislip, Populieren en Zwart Berken. De deur kan geverfd of gelakt worden. Wil je de deur nog unieker maken? Dan kun je deze natuurlijk ook voorzien van een unieke print of patroon. Hierdoor wordt het een echt opvallend element in het interieur.

Betonplex bestellen bij Sleiderink

Ben je na het lezen van deze blog klaar om je eigen unieke deur te maken? Bestel dan nu jouw Betonplex bij Sleiderink! Profiteer van het uitgebreide assortiment, scherpe prijzen en snelle levering. Maak je deur op maat en geniet jarenlang van het comfort en de uitstraling van Betonplex.