Gefilterd en gekoeld water is lekker en verfrissend. Steeds meer bedrijven, scholen en zorginstellingen bieden hun werknemers, leerlingen en bezoekers zuiver kraanwater aan dat uit een waterkoeler getapt kan worden. Vaak is het ook mogelijk om een smaak toe te voegen aan het water. Wat zijn de voordelen van vers water en bruiswater voor wat betreft welzijn, milieu en economische besparingen?

Leidingwaterkoeler stimuleert een gezonde levensstijl

Door een waterkoeler te plaatsen die is aangesloten op het leidingwaternet gaan mensen binnen je bedrijf vanzelf meer water drinken in plaats van koffie of frisdrank. Ook drankjes voor bezoekers of klanten van je bedrijf haal je gemakkelijk uit de koeler. Met de keuze uit plat of bruisend water en eventueel een smaak, is er voor ieder wat wils.

Op de lange termijn ervaren je medewerkers gezondheidsvoordelen door een toename van het watergebruik. Ze hebben namelijk minder vaak last van hoofdpijn, spierpijn, concentratieverlies, spijsverteringsproblemen en vermoeidheid, als ze vaker op een dag water drinken. Hierdoor heb je als werkgever te maken met een hogere productiviteit en met minder verzuim vanwege ziekte. Dit levert uiteraard economisch voordeel op.

Ecologische voetafdruk verkleinen

Dankzij een waterkoeler hoef je niet meer bezig te zijn met de aanschaf van plastic of glazen flessen en heb je ook geen plastic of glasafval meer. Een waterkoeler geeft de horeca zelfs de mogelijkheid om water van het eigen huismerk aan te bieden aan de gasten. Door minder plastic en glas weg te gooien, verklein je uiteraard je ecologische footprint.

Sprankle biedt gemak op de werkvloer en in huis

Het is voor iedereen goed om per dag minstens twee liter water te drinken. Als mensen in hun omgeving een waterkoeler zien staan, zullen ze automatisch meer water gebruiken tijdens een werkdag of in hun vrije tijd. Met een van de mooi vormgegeven koelers van Sprankle heb je thuis of op je bedrijf altijd een onuitputtelijke bron bij de hand die voldoende vers water biedt. Met of zonder koolzuur, met of zonder smaak, helemaal naar eigen wens.