Als je een zwembad in de tuin hebt staan waarvan je het water niet vervangt wordt aangeraden om chloortabletten zwembad te gebruiken. Nou wordt er ook vaak gezegd dat chloor helemaal niet goed is voor je. Dus is het wel echt nodig dat je het aan het water toevoegt of kun je ook zonder toevoeging je zwembad schoon en hygiënisch houden? Lees gauw verder om het antwoord te ontdekken. We hebben alles wat je wilt weten over toevoeging aan je zwembadwater hier voor je op een rijtje gezet.

Chloor voorkomt groen water

Met chloortabletten zwembad voorkom je dat het water groen kleurt en troebel wordt. Als je het water niet ververst en er niks aan toevoegt is het een kwestie van tijd tot het water troebel wordt en groen kleurt. Het betekent dat algen een kans hebben gevonden om zich te ontwikkelen. Als algen een kans krijgen ontwikkelen ze zich snel en dat is niet wat je wilt. Een zwembad vol algen is niet fijn om in te zijn. Dan is het net of je in een vies meer springt om te zwemmen. Om algen te voorkomen is het nodig dat je chloor toevoegt aan het water.

Chloortabletten zwembad houden water schoon

Met chloortabletten zwembad houd je het water schoon en helder. Het zorgt ervoor dat bacteriën geen kans krijgen en dat het water schoon is voor je gasten. Nu denk je misschien dat meer beter is. Toch is dat niet het geval. Als je te veel chloor aan het water toevoegt dan is je zwembad misschien wel heel schoon, maar fijn zwemmen is het niet. De kans is groot dat de mensen met rode ogen en hoestend het water uit stappen en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Overdrijf het dus niet en hou het water zo dat het voor de gezondheid van je zwemmers prettig is om te zwemmen.

Regelmatig waarden water testen

Met chloortabletten zwembad is het aan te raden om regelmatig de chloorwaarde te testen. Een tester geeft precies aan wat de juiste waarde is voor een schoon en hygiënisch zwembad dat geen gezondheidsklachten veroorzaakt. Je kunt het beste om de paar dagen een test doen. Dan kun je snel in actie komen als het nodig is. Mocht er te weinig chloor in het water zitten dan voeg je wat toe. En bij een te veel aan chloor kun je een product met de naam Chloor-min aan het water toevoegen om de waarde te laten dalen.

Chloortabletten zwembad juiste hoeveelheid

We kunnen het niet genoeg benadrukken. Chloortabletten zwembad zijn nodig om op een gezonde manier te kunnen zwemmen. Daarbij is het allerbelangrijkste dat je ervoor zorgt dat de waarden in het zwembad kloppen. Als je met chloor aan de slag gaat, hou je dan aan de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Te veel of te weinig toevoegen kan net het verschil maken tussen een schoon en hygiënisch zwembad en een bad dat niet schoon is of ongezond is om in te springen. Let dus goed op wat je doet.